About

 

en  nl

Atelier OASE is een denktank die de focus legt op een innovatieve en duurzame (bouw)industrie.

 

De naam Atelier OASE doet ons nostalgisch terugkeren naar café OASE. Een plaats waar onze gedachten voor het eerst kruisten. Een plaats waar alles mogelijk en vooral onvoorspelbaar was. Er was nooit een plan, maar er konden de gekste dingen gebeuren.

 

Dit gedachtegoed wordt in Atelier OASE. We houden van nieuwe dingen te bedenken zonder te weten waar ze kunnen belanden of eindigen.

 

We zijn een denktank met een ondernemers mindset.

 

Binnen Atelier OASE worden nieuwe bedrijven en start-ups opgericht waarin we optreden als verbindende partner tussen (theoretisch) onderzoek en de (maak)industrie. Een eerste realisatie is Re-, een platform dat materiaalstromen traceert. Re-trace.io is één van de nieuwe start-ups die zijn opgenomen in het accelerator netwerk van Startit@KBC.

 

We geloven sterk dat investeren in samenwerkingen met andere bedrijven cruciaal is om een groter draagvlak en impact te creëren op de industrie.

 

Met ons onderzoeksatelier treden we op als accelerator voor innovatieve en duurzame  oplossingen en met ons bouwatelier brengen we nieuwe en bestaande innovatieve oplossingen in de praktijk.

We bewegen op de lijn waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten en stimuleren tot betere oplossingen.

Atelier OASE wil zowel een economische als een maatschappelijke impact op lange termijn bewerkstelligen. Door te luisteren naar de behoeften van de industrie en de markt proberen we de transitie naar een innovatieve en duurzame (bouw)industrie te versnellen.

 

Best,

Jonas & Lander

 

 

Contact

E-mail

Info@atelier-oase.com

Adress

Kardinaal Mercierplein 1

2800 Mechelen

Belgium

 
Ecard%20LM%20kopie%205_edited.png
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon

© 2020 by Atelier Oase